Meten is weten

Alles over je voeten te weten komen? 

Weet jij precies wat je schoenmaat is? Welk type schoenen het beste bij je voeten past en wat voor soort voeten je hebt? Er is maar één manier om dit te weten te komen: laat je voeten door een specialist opmeten. Elke voet is uniek en heeft z’n eigen grootte, vorm en volume en is opgebouwd uit 28 botten, 16 gewrichten, 107 ligamenten en 27 spieren. Beide voeten samen vormen een kwart van het totale skelet. 

Onze voeten zijn de fundering van ons lichaam en hebben een stabiliserende, schokabsorberende en voortstuwende functie. Door je voeten te laten meten, kom je te weten wat voor type voeten je hebt, wat je schoenmaat is én of je voeten eventueel extra ondersteuning in de vorm van inlegzolen nodig hebben. 

3feet concept van Sidas

Elke voet heeft een afdruk die nergens anders ter wereld voorkomt en juist dat is de gedachte achter het 3Feet concept van Sidas. Volgens het Franse merk zijn er drie verschillende soorten voeten: voeten met een hoge voetboog (High), voeten met een medium voetboog (Mid) en voeten met een lage voetboog (Low). Voeten met een hoge voetboog hebben behoefte aan comfort, ondersteuning van de voetboog en een optimale verdeling van de druk. Voeten met een medium voetboog hebben, naast comfort, behoefte aan versteviging aan de achterkant van de voet en stabiliteit. Voeten met een lage voetboog hebben behoefte aan stabiliteit en ondersteuning van de voetboog. Sidas heeft voor verschillende activiteiten, waaronder wandelen, fietsen, wintersport en hardlopen, perfect passende 3Feet inlegzolen. 

Wandelen blijft leuk! 

Vraag een wandelaar waar hij wel eens last van heeft en hij noemt al snel zware benen. Ze voelen dikwijls stram en warm aan en soms heeft de wandelaar last van zware, opgezwollen, gloeiende kuiten en hitte uitslag. Deze ongemakken staan het plezier voor wandelaars in de weg.  Ben jij ook klaar met zware, opgezwollen en gloeiende kuiten?

Sportcompressiekousen – tijdens én  na het sporten

Sportcompressiekousen helpen om vermoeide en pijnlijke spieren te voorkomen en om sneller te herstellen na een fysieke inspanning, zoals na een lange wandeling. Wie daarbij aan oubollige steunkousen denkt, denkt verkeerd: sportcompressiekousen zijn tegenwoordig net zo modieus en comfortabel als een normale wandelsok. 

De compressie verschilt van merk tot merk. Zo zijn de kousen verkrijgbaar in verschillende maten, uitvoeringen en kleuren. Alleen kwalitatief hoogwaardige sportcompressiekousen zijn voorzien van een gradueel drukverloop. Dit betekent dat de compressie het grootste is rondom de enkel en gaandeweg richting de knie in drukwaarde afneemt, wat een stuwend en stimulerend effect geeft. Ze verbeteren niet alleen uw prestaties, maar bevorderen ook uw herstel na inspanning zodat u geen last meer heeft van vermoeide en/of zware benen.

Wat zijn compressiekousen?

Compressiekousen zijn elastische kousen die ondersteuning geven aan het onderbeen door druk uit te oefenen. De kousen zijn steeds populairder en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Voorheen werden de sokken vooral gebruikt voor mensen met klachten als trombose, spataderen en lymfoedeem. 

De kousen stimuleren de doorbloeding waardoor de afvoer richting hart en longen enorm verbetert.

 Daarnaast worden de spieren sneller voorzien van zuurstof en geeft de kous extra stabiliteit aan de kuit en achillespees. Ook voor patiënten die last hebben van vermoeide, opgezwollen of zware benen zijn compressiesokken een aanrader. Veel mensen hebben last van vocht dat zich ophoopt in de onderbenen, wat zorgt voor een ‘zwaar gevoel’ . De compressiekousen geven druk op het weefsel waardoor het vocht wordt afgevoerd. Compressiekousen worden vaak verward met steunkousen. Echter is dit geheel iets anders. 

Sportcompressiekousen

Naast de goede doorbloeding zorgen de kousen ook voor de toevoer van voedingsstoffen. Dit leidt tot minder kramp in bijvoorbeeld de enkels en kuiten. Hierdoor kunnen blessures makkelijk worden voorkomen, wat ideaal is voor sporters. Speciaal voor sporters zijn er dan ook sportcompressiekousen. Deze worden voornamelijk gedragen door hardlopers maar ook steeds vaker bij wandelaars en skiërs . 

Bij blessures aan de onderbenen wordt er dan ook vaak gekozen voor compressiekousen. Dit zijn blessures aan bijvoorbeeld de achillespees, de kuit of shin splints. Ook heeft het voordelen om de kousen na het lopen te dragen. Het is namelijk bewezen dat sporters minder spierpijn ervaren wanneer zij na de training gebruik maken van compressiekousen. Als patiënten naast shin splints veel spierpijn hebben na het sporten, kunnen ze deze kousen dus niet alleen tijdens het sporten dragen, maar ook erna.

Bauerfeind Bodytronic® 

Met behulp van de Bauerfeind Bodytronic® (infraroodsysteem) meten wij de gezondheid en kwaliteit van de vaten in uw benen. In een snelle en eenvoudige test meten wij het pompvermogen en de vultijd van uw aders. Op basis van de meting geven wij u een advies hoe u uw sportieve prestaties kunt verbeteren.

Terug naar nieuwsoverzicht